Wegwielrennen: Fraaie podiumplaatsen noordelijke renners op NK Weg

EMMEN/VAM Berg/BREDA - De Nederlandse kampioenschappen op de weg hebben hele fraaie podiumplaatsen opgeleverd voor noordelijke renners. Liefst zes maal kon de hoogste trede van het erepodium beklommen worden. Daarnaast stonden drie noorderlingen op de de tweede positie en twee op de derde trede.

Tijdrijden
Op 22 juni werd in en rond Emmen het NK Tijdrijden georganiseerd. Daar werden Manon de Boer (Elite club vrouw) en Axel van der Tuuk (Belofte M) kampioen. Tweede plaatsen zijn behaald door Maike van der Duin(Bel. Vr) en Wessel Lange (Elite M). Het brons is behaald door Roos Muller (Nwl Meisjes) en Anouska Koster (Prof B UCI Vr).

Wegwedstrijd
Op het NK Weg rond de VAM Berg (26 juni) is een ereplaats voor noordelijke deelnemers behaald. Rixt Hoogland won het goud in de categorie Elite-belofte (club) vrouwen.

ID Cycling
Op 26 junu zijn in Breda de NK wedstrijden voor ID-Cycling op de weg verreden. Zowel de categorie dames als de heren heeft een kampioen voor noord opgeleverd. Bij de heren won Leon Brinksma met zijn gelegenheids piloot Aldo Klomp zijn vierde nationale titel op de tandem. Bij de dames stonden twee noorderlingen op het podium. Jolein Boom won bij de junior vrouwen. Naast haar stond Rosalie Witsel op de zilveren plaats.

Archieffoto: Maike van der Duin tijdens het EK baan 2021 (Bron: site KNWU)