Algemeen: Nieuwe Wielerbaan Stormvogels geopend met onderscheidingen

VEENDAM- Recent is in Veendam de nieuwe wielerbaan van wielervereniging Stormvogels Veendam officieel in gebruik genomen. Dat was een bijzondere dag. Op het Sport- en Leerpark De Langeleegte werd de eerste officiële wedstrijd gehouden, de Zechstein Jeugdronde. Ongeveer 150 jeugdrenners deden er aan mee. Daarnaast waren er twee officiële plichtplegingen.

Geert Uneken Passage
Ter nagedachtenis aan de op 16 april overleden Geert Uneken (87) is een spandoek onthuld: Geert Uneken Passage. Dat wordt nog vervangen door een bord.
Geert Uneken heeft veel voor de Stormvogels betekend. Hij was onder meer voorzitter, begeleider bij de MTB-jeugd en was verantwoordelijk voor het materiaal en het onderhoud. Recentelijk voorzag hij het bestuur nog van allerlei adviezen.
Uneken was al geruime tijd ziek. Hem is postuum de Gouden vereniging speld van de KNWU toegekend.

Zilveren Wiel voor Gea Boneschansker
Gea Boneschansker (74) uit Veendam werd onderscheiden met het Zilveren wiel van de KNWU. Zij is al bijna 40 jaar actief binnen de Stormvogels.
Daar is in een apart artikel op deze site aandacht besteed.De familie van Geert Uneken bij het onthulde doek. (Foto: Peter Panneman)