Algemeen: In Memoriam Egbert Lagro

FRANEKER - Egbert Lagro (Heerenveen) is donderdag 14 april in Leeuwarden overleden. Hij is tachtig jaar oud geworden. Egbert was al enige tijd ernstig ziek. In die moeilijke tijden heeft hij veel steun gehad van zijn vriend en collega jurylid Piet Aardema en vriendin Martie Wijkstra. Voor de start van de eerste wedstrijd (Folsgare) na Egberts overlijden is een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Egbert heeft zich meer dan zestig jaar als vrijwilliger ingezet voor de wieler- en schaatssport. Veel mensen uit deze sporten zullen deze alleskunner missen. Uit de vele online reacties wordt de loftrompet over hem geblazen. Woorden schieten te kort voor wat Egbert voor de sport en sporters heeft gedaan en betekend. Om toch een poging te wagen volgt een korte samenvatting:

"Egbert was een lieve , aardige, fijne en bevlogen kerel. Een geweldig mens, zowel in de sport als daar buiten. Een bijzondere en markante legend die altijd het beste met je voor had. Die op een geheel eigen wijze de rol van speaker uitoefende. Een man die tijdens en na de wedstrijd oprechte interesse in iedereen had. En niet alleen maar in de toppers."

Kortom: Egbert stond altijd in dienst van de sport en de sporters. Zijn leven ademde sport!
Toch nam Egbert tijdig het besluit met zijn vrijwilligerswerk te stoppen. Door zijn suikerziekte voelde hij enkele jaren geleden dat het allemaal wat minder werd. "Je moet zorgen dat je gestopt bent, voordat je slecht wordt. Want dan hebben ze alleen maar last van je. Dan ga ik liever zelf aan de kant."

Zijn vrijwilligers oeuvre omvat een lange lijst. Naar eigen zeggen meer dan vijftig!

Voor een uitgebreid "In Memoriam": lees bijgevoegd pdf.