Off-Road: Finale wedstrijd Airolube Wintercompetitie Veendam geslaagd

VEENDAM - Afgelopen zondag is in Veendam een geslaagde finale wedstrijd van de Airolube Wintercompetitie 2021-2022 gehouden. Organisator Stormvogels had op Borgerswold weer diverse uitdagende veldrit en mountainbike parkoersen uitgezet. De slotwedstrijd heeft 155 deelnemers aan de start gebracht. Na afloop zijn de eindprijzen uitgereikt.

Deelname
In deze off-road wedstrijd was het aantal jeugdrenners (8 tot en met 14 jaar) vrijwel gelijk aan het aantal senioren. Ongeveer een kwart van de deelnemers behoorde tot het vrouwelijk geslacht. Een derde deel had zich voor het veldrijden ingeschreven.

Eindprijzen
Om voor de eindprijzen in aanmerking te komen moesten de deelnemers in elk geval aan deze slotwedstrijd deelgenomen hebben. Door corona zijn maar zes van de elf geplande wedstrijden verreden. Op basis van vijf wedstrijden telden de drie beste uitslagen plus de uitslag van de slotwedstrijd mee voor de eindstand. Uit die resultaten blijkt dat drie personen honderd procent hebben gescoord. Bij het veldrijden voor jongens 13-14 jaar lukte dat bij Willem Jan Belt. MTB-'er Jan Willem Blauw realiseerde dat in de groep jongens 13-14 jaar. Harry Witterholt bleek de sterkste in de categorie mannen MTB-40+.

De volledige uitslagen en de eindstanden zijn eergegeven in bijgevoegde pdf bestanden. Die zijn ook te raadplegen via het blok "Airolube wintercompetitie Noord", rechts op de startpagina van deze site

Dank
Coordinator van deze wedstrijden, Luit Ottema, en het districtsbestuur danken alle organisatoren, vrijwilligers, juryleden en sponsoren dat ze zich in deze moeilijke coronatijd heben ingezet voor het slagen van deze competitie.