ID-Cycling: Jolein Boom winnares Sportgale Groningen Aangepaste Sport

WINSCHOTEN - Jolein Boom (Finsterwolde, 16 jaar) is afgelopen donderdag uitgeroepen tot de eerste winnares van het Sportgala Groningen in de nieuwe categorie "Aangepaste Sport". Presentator Thijs de Jong reikte haar de prijs uit bij haar sponsor Mulder Tweewielers in Winschoten. Namens het provinciaal bestuur is ze geëerd via een speciale felicitatieboodschap van Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde Sport provincie Groningen). De prijs bestaat uit een door kunstenares Natasja Bennink ontworpen bronzen beeld.

Jolein was het afgelopen jaar in meerder disciplines succesvol als ID-cycliste. Ze won het NK tijdrijden en zegevierde op het NK weg. In december werd ze in het Engelse Ipswich zelfs wereldkampioen veldrijden.

Ze heeft haar verkiezing vooral te danken aan de massale publiek steun. Samen met stemmen van ex-topsporters en vertegenwoordigers van de Groninger pers werd zij uiteindelijk de winnares in haar categorie.

De verkiezing heeft dit jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden. Coronamaatregelen verhinderden de prijsuitreiking in het vertrouwde MartiniPlaza. Daarom zijn de prijzen op locatie uitgereikt, ondersteund met een speciale video-uitzending.De 'buit', verbonden aan haar titel "Sporter Aangepaste Sport 2021" van de provincie Groningen. (foto: Gido Boom)