ID-Cycling: Jolein Boom genomineerd voor Sportprijs Provincie Groningen

GRONINGEN - Jolein Boom is door de Sportcommissie van het Sportgala Groningen 2021 genomineerd voor de Sportprijs Aangepast Sporten. Zij is een van de drie genomineerden in deze categorie. Tot en met 18 januari kan digitaal gestemd worden.

Het Sportgala Groningen is een feestelijk evenement dat elk jaar georganiseerd wordt. Voorafgaand aan dat gala worden de Groninger sporters van het jaar in diverse categorieen bekend gemaakt. Vorig jaar is het sportgala geannuleerd (corona). Daarom tellen nu ook prestaties uit 2020 mee.
Dit jaar is voor het eerst de categorie "Aangepast Sporten" opgenomen. De zestien jarige Jolein Boom uit Finsterwolde moet het in die categorie als ID Cycling renster opnemen tegen Saliama Rozema (verspringster) en Jop van der Laan (rolstoelrugbyer).

Resultaten
Jolein heeft een succesvolle periode achter de rug. In 2020 won ze goud tijdens het NK veldrijden. Het afgelopen jaar won ze goud op het NK tijdrit én de wegwedstrijd. In december werd ze in Ipswich wereldkampioen veldrijden.

Stemmen
Het publiek kan mee bepalen wie de sportprijs wint. Tot 18 januari kan digitaal gestemd worden via de site van het Sportgala. De winnaars worden eind januari tijdens een online evenement bekend gemaakt. Jolein heeft uw stem nodig voor de kers op haar taart! 

Op de site van het Sportgala is uitgebreide informatie te raadplegen.

Jolein op de hoogste trede van het podium tijdens het NK Weg 2021