Wegwielrennen: Nieuwe districtscompetitie voor nieuwelingen en junioren (m/v)

LEEUWARDEN - In 2022 start er een districtscompetitie op de weg voor nieuwelingen meisjes/junioren vrouwen, nieuwelingen en junioren. Deze competitie is alleen toegankelijk voor districtsploegen uit de acht door de KNWU aangewezen districten. Het District Noord is blij met dit initiatief en heeft de intentie uitgesproken om aan deze nieuwe competitie deel te nemen.

Doel
De districtscompetitie is een aanvulling op het reeds bestaande aanbod van wedstrijden en competities. Het is bedoeld om de talentonwikkeling in de districten te waarborgen en te stimuleren.
Er is geen sprake van prijzengeld. Er zijn wel punten te verdienen voor de nationale ranglijst. Die dient als basis voor een NK selectie.

Opzet
De districtscompetitie 2022 bestaat uit zes wedstrijden (zie bijgevoegd pdf document). In het eerste jaar rijden de nieuweling-meisjes en junioren-vrouwen in één wedstrijd met elk een eigen uitslag.
In alle wedstrijden starten acht districtsteams van elk acht renners per categorie. De sporttechnisch districtscoördinator (STDC) van het district stelt de ploegen samen. Renners woonachtig in het district en uitkomend voor een vereniging uit het district komen als eerste in aanmerking.

Start
Onze STDC Jan Dupon gaat donderdag 23 december met de clubcoaches / ploegleiders van de noordelijke wielerverenigingen in (online) overleg om een start te maken met deze organisatie.