Tijdrijden: Tibor del Grosse Junioren kampioen NK Tijdrijden

PEIZE - Op zondag 17 oktober is in Peize het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor nieuwelingen en junioren verreden. De vertrouwde omgeving zal Tibor del Grosso (Eelde) geinspireerd hebben tot een topprestatie. Hij legde het 20,5 kilometer lange parkoers met ruime voorsprong af. Zijn winnende tijd van exact 26 minuten was 32 seconden beter dan die van de Fries Elmar Abma uit Wolvega. Het verschil met de als derde finishende Vincent van Dorp (Elburg) was 35 seconden.

Karst Hayma reed echt voor eigen publiek. De uit Peize afkomstige Nieuweling reed de longen uit zijn lijf en vond zich terug op de derde plaats. Hij kwam slechts 7 seconden te kort voor de overwinning. De strijd om de eerste en tweede plaast was uiterst spannend. Zowel Mees Vlot (Gouda) als Sjors Ligthart (Den Haag) kregen de zelfde tijd toebedeeld: 0:27.54. Uiteindelijk werd op basis van duizendsten van seconden Mees de eerste en Sjors de tweede plaats toebedeeld.

Het door NWVG goed georganiseedre kampioenschap werd helaas ontsierd door twee aanrijdingen van een wielrenner met een auto. Een tijdens het inrijden van een renner en een bij het uitfietsen. Gelukkig liep het in beide gevalen goed af.

Het NK podium van de Junioren met v.l.n.r.: Elmar Abma, Tibor del Grosso en Vincent van Dorp. (Foto Rudie Ottens)