Wegwielrennen: Afscheid Pieter Weening tijdens profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Wielerheld Pieter Weening neemt op zaterdag 2 oktober 2021 tijdens de Profronde van Surhuisterveen afscheid van zijn fans. Pieter had na zijn valpartij in de Ronde van Italie 2020 besloten te stoppen. Door corona beperkingen kon hij geen afscheid nemen van zijn thuispubliek. Het wielercomité van de Profronde van Surhuisterveen geeft hem nu die gelegenheid. In overleg met Pieter Weening wordt door het comité een aantal oud-collega's uitgenodigd om het afscheid luister bij te zetten. Het gaat om renners die inmiddels zijn gestopt, maar ook om coureurs die nog actief zijn. Weening was in 2005 glorieus winnaar van de Profronde van Surhuisterveen.

Nieuwe datum Profronde
De Profronde van Surhuisterveen is dit jaar verplaatst naar zaterdag 2 oktober. De onzekerheid rond het cortona virus gooit roet in het eten. Het is daardoor niet mogelijk om direct na de Tour de France te organiseren. In overleg met alle betrokkenen is besloten nu direct na het WK Wielrennen te plannen. Volgens voorzitter Albert Helfrich van de organiserende stichting is de nieuwe datum perfect: "Alle grote wedstrijden en het WK hebben we dan gehad, renners zijn beschikbaar en de wielerkalender biedt ons deze ruimte."

Pieter leidt in de Ronde van Surhuisterveen 2016 de kopgroep, gevolgd door provinciegenoot Lieuwe Westra en zijn jongere broer Andries. (foto: Bernard Pijper)