Wegwielrennen: Anouska Koster naar brons op NK Dames

WIJSTER - Anouska Koster (Zwaagwesteinde/De Westereen)) is zaterdag 22 augustus als derde geëindigd op het NK Wielrennen rond de "Col de VAM". De Friezin maakte daarmee haar collectie NK medailles compleet. Ze was al in het bezit van het goud (2016) en zilver (2017).

Anouska had zich goed voorbereid. Ze reed vanaf het begin ook goed voorin. Anouska kon daardoor met de eerste aanvallen mee springen. Tot zo'n twintig kilometer voor de finish reed ze aan het front. Toen moest ze eerst mede koploopster en latere winnares Anna van der Breggen laten gaan. In tweede positie werd ze tien kilometer voor het einde bijgehaald door Annemiek van der Vleuten. Die moest ze op de voorlaatste klim ook laten gaan. Ze slaagde er daarna in haar tempo vast te houden en uiteindelijk als derde over de finish te komen. Anouska was zeker blij met die bronzen medaille. "Ik zie het als een beloning voor het harde werken de laatste tijd."


Mathieu van der Poel indrukwekkend
Mathieu van der Poel reed zondag op indrukwekkende wijze naar zijn tweede nationale titel op de weg. Mathieu liet na 182,5 kilometer Nils Eekhoff (tweede) en Timo Roosen (derde) op meer dan anderhalve minuut achter zich.

Van de noordelijke renners zijn alleen Rick Ottema (15e) en Bert-Jan Lindeman (16e ) geklasseerd. Ze waren er op gebrand zich voor eigen publiek goed te manifesteren. Daarin zijn ze behoorlijk geslaagd.
Vanaf plaats 18 zijn de renners met meer dan zes minuten achterstand uit koers genomen of waren al eerder afgestapt.

Volledige uitslagen zijn te raadplegen op de site van de KNWU.

De vroege kopgroep met vlnr Jip van den Bos - Anouska Koster - Anna van der Breggen. (Foto: Rudie Ottens)