Off Road: Fleur Nagengast stopt met veldrijden

BEILEN - Fleur Nagengast heeft vandaag bekend gemaakt dat ze noodgedwongen moet stoppen als veldrijdster. De 22 jarige vice wereldkampioene van Bogense kampt al sinds de zomer van 2018 met een slepende rugblessure. Zelfs een operatie heeft niet geholpen. "Mijn lichaam is momenteel niet meer in staat om aan topsport te doen. Uiteindelijk heb ik dan met heel veel pijn in het hart besloten om de fiets aan de haak te hangen." Fleur begint nu in september aan een opleiding verloskunde.

Nagengast behoorde de afgelopen jaren tot de nieuwe generatie veldrittoppers uit Nederland. In haar nog jonge carriere behaalde ze al grote successen. Zo won ze in 2018 de Wereldbeker voor beloftes en werd ze derde op het EK. In 2019 won ze zilver tijdens het WK U23 in Bodense. Nationaal werd ze twee keer Nederlands kampioene bij de junioren. Bij U23 was ze twee keer tweede op het NK. 

Fleur Nagengast (links) met zilver tijdens WK Bogense 2019, naast Inge van der Heijden (goud) en Ceylin del Carmen Alvarado (brons); Bron: site KNWU