Jeugd: NK jeugdwielrennen 2021 naar Veendam

VEENDAM - Het noorden krijgt weer een aansprekend wielerevenement op de wielerkalender. WV Stormvogels Veendam mag volgend jaar juni het NK jeugdwielrennen op de weg organsieren. De KNWU heeft woensdag 29 januari dit heuglijke nieuws aan de organisatie gemeld.
Voorzitter Wilbert Boneschansker is er erg blij mee: "Dat wij het Nationaal Jeugdkampioenschap in 2021 kunnen organiseren is fantastisch voor de vereniging.

Het is de eerste keer dat Stormvogels Veendam een NK voor de jeugd op de weg mag organiseren. Maar volgens Boneschansker heeft het genoeg ervaring. "Wij hebben diverse andere wedstrijden georganiseerd, zoals NK Tijdrijden, de Grote- en Kleine Omloop van de Veenkoloniën, Jeugdronde Veendam, doorkomst etappe Giro d 'Italia en diverse malen Olympia's Tour."

De organsatie krijgt ook alle steun van de gemeente Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal: "De gemeente Veendam is trots dat de KNWU het Nationaal Jeugdkampioenschap aan Veendam heeft toegewezen. Samen met Stormvogels Veendam streven wij naar een mooi en geslaagd nationaal jeugdkampioenschap in en rond het centrum van Veendam."