Opening Regionaal Wielercentrum Noord

ASSEN - Het is zover. Op 15 april is de officiele opening van het Regionaal Wielercentrum Noord op sportpark Stadsbroek in Assen. Er ging meer dan vijfentwintig jaar van onderzoek en discussie aan vooraf.
Na de feestelijke opening volgt van 16 t/m 24 april een week lang met allerlei clinics en andere activiteiten. Die worden verzorgd door de vaste gebruikers BMX club FC Unitas, Stichting Wielerdrôme en mountainbikevereniging MTB Assen.

Doel
Het Regionaal Wielercentrum Noord is hét openlucht wielercentrum van Noord-Nederland. Het doel van het Regionaal Wielercentrum Noord is: het bevorderen van alle takken van de wielersport in Noord-Nederland. Het zal onder meer worden gebruikt voor talentontwikkeling en de breedtesport. 

Opbouw
Het multifunctionele complex bestaat uit een houten kombaan van 200 meter met een hellingshoek tot 47 graden, een BMX-baan van 350 meter, een wegcircuit van 750 meter asfalt en een verlicht veldrit- en MTB-parcours door de omliggende bossen.

Partners
Tot de partners van het copmplex behoren de KNWU, de BMX vereniging FC Unitas, de mountainbikevereniging MTB Assen en de wielervereniging wv Meteoor-Assen-Roden. Het geheel wordt beheerd door de Stichting Wielerdrome.

Op de site www.wielercentrumnoord.nl is meer informatie beschikbaar over de openingsweek en de organisatie van het wielercentrum.