Over NWC

 

Over de NWC

 

De Noordelijke Wielercompetitie, of kortweg NWC, is een serie laagdrempelige wedstrijden waaraan alle jeugdrenners, nieuwelingen en junioren kunnen meedoen met een KNWU basislicentie. De wedstrijden zijn zeer geschikt voor beginnende renners maar ook als trainingswedstrijd voor de meer ervaren renners.

 

De competitie bestaat in 2019 uit een zestal wedstrijden, georganiseerd door 6 verschillende verenigingen in district Noord. In iedere wedstrijd kunnen de renners punten behalen welke worden opgeteld. Na de finalewedstrijd worden de eindwinnaars bekend gemaakt en volgt er een prijsuitreiking. Anders dan voorgaande jaren worden de nummers één, twee en drie na iedere wedstrijd gehuldigd.

 

De inschrijving vindt plaats bij de baan op de dag van de wedstrijd. Voorinschrijven is niet nodig en niet mogelijk. Deelname is gratis. Wel dien je een rugnummer te kopen bij het inschrijven van je eerste wedstrijd. Met dit nummer kun je alle NWC wedstrijden rijden gedurende het seizoen. Vergeet dus niet dit nummer te bewaren en iedere keer mee te nemen. Bij verlies kan een nieuw nummer worden gekocht. De kosten voor een rugnummer zijn 3 euro.

 

De NWC wedstrijden zijn op deze site te vinden in het blok NWC onder "NWC Kalender".