Tijdrijden: Larissa Drysdale wereldkampioen tijdrijden masters

TRENTO - Larissa Drysdale (Heerenveen) is in het Italiaanse Trento wereldkampioen tijdrijden in de categorie 50-54 jaar geworden. Op een volledig vlak parcours van 19,6 km bleek zij de sterkste.
Larissa prolongeerde daarmee haar titel van vorig jaar (Sarajevo). In 2017 won ze deze titel ook al in Albi (Frankrijk).

Off-Road: Uitslagen finale MTB Zomer Cup, tevens DK MTB 2022

ASSEN - Afgelopen zondag zijn in Assen de finales van de Airolube MTB Zomer Cup KNWU Noord 2022 verreden. Voor de 15+ categorieën waren de uitslagen van deze afzonderlijke wedstrijd tevens bepalend voor het Districtskampioenschap van district KNWU Noord.

Off-Road: Info finale MTB Zomer Cup en DK MTB KNWU Noord

MUNTENDAM - Zondag 11 september 2022 worden de Finale MTB Zomer Cup en het DK Noord MTB 2022 in Assen verreden. De locatie bevindt zich in de wijk Kloosterveen van het Recreatiepark Kloosterbulten in Assen.

Para-Cycling: Bangma-Bos wereldkampioen weg en tijdrit

BAIE COMEAU - Para-wielrenner Tristan Bangma (Donkerbroek) heeft met zijn piloot Patrick Bos (Deventer) twee wereldtitels gewonnen. Tijdens het WK Paracycling in Canada (11-14 augustus) waren ze de sterksten in zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. Daarmee maakten ze hun favorieten rol meer dan waar.

Off-Road: Info Districtskampioenschap MTB KNWU Noord

ASSEN - Het districtskampioenschap MTB van KNWU Noord wordt op zondag 11 september 2022 georganiseerd. MTB Assen is bereid gevonden de organisatie in te plannen tijdens de finale van de MTB Zomercup. De lokatie bevindt zich in het Recreatiepark Kloosterbulten, wijk Kloosterveen in Assen.

ID-Cycling: Jolein Boom en Leon Brinksma winnen NK tijdrijden

DEVENTER - Het NK Tijdrijden voor ID Cyclisten in Deventer heeft District Noord weer twee titels opgeleverd. Jolein Boom (Finsterwolde) won bij de junior vrouwen. Zij had 0:18.54 nodig voor 10 kilometer. Rosalie Witsel (Westerbork) deed er 1.22 langer over. Daarmee won ze zilver.

Wegwielrennen: Fraaie podiumplaatsen noordelijke renners op NK Weg

EMMEN/VAM Berg/BREDA - De Nederlandse kampioenschappen op de weg hebben hele fraaie podiumplaatsen opgeleverd voor noordelijke renners. Liefst zes maal kon de hoogste trede van het erepodium beklommen worden. Daarnaast stonden drie noorderlingen op de de tweede positie en twee op de derde trede.

ID-Cycling: Leon Brinksma wint vierde titel NK weg

BREDA - Leon Brinksma, de "Flits van Snits", heeft zondag 26 juni in Breda zijn vierde nationale titel ID-Cycling op de weg gewonnen. Na ruim 23 kilometer kwamen Leon en zijn gelegenheid piloot Aldo Klomp nipt als tweede over de streep. Omdat Leon als tandemrijder in een andere klasse rijdt werd hij toch opnieuw kampioen!

Wegwielrennen: EK Weg 2023 naar Drenthe

VAMBERG - Het EK Wegwielrennen komt in 2023 naar Drenthe. Op de VAMberg is vrijdag 3 juni het contract getekend tussen de Provincie, de UEC en organisator Courage Events.
Van alle wedstrijden is de finish op de Col du Vam, oftewel de Vamberg. De routes en startplaatsen van de verschillende wedstrijd onderdelen worden binnenkort nog bepaald.

Para-Cycling: Tristan Bangma en Patrick Bos prolongeren Europese titels

LOCHEN AM SEE - Tristan Bangma (Donkerbroek) heeft in Oostenrijk met zijn tandem piloot Patrick Bos (Deventer) beide Europese titels PARA-CYCLING van 2021 op de weg geprolongeerd.
Zaterdag 28 mei waren ze in Lochen am See de sterkste op de tijdrit over 12,5 kilometer. Het duo bleef een Spaans team ruim anderhalve minuut voor.

Pagina's